Iedereen wil zich graag goed voelen, fit zijn en gezonde relaties hebben. Toch kunnen er momenten zijn dat je vastloopt in een bepaald levensgebied. Het kan zijn dat je niet verder komt, omdat je niet weet welke stappen je moet zetten. Of je lichaam geeft allerlei signalen dat je teveel van jezelf hebt gevraagd. Je kunt ergens niet van los komen of voelt je onzeker.

 

Bewust en onderbewust gedrag

Dat wat je wenst te veranderen, kent een bewust element en een onderbewust element. Het bewuste element is meestal iets waar je zelf of iemand in je omgeving last van heeft. Je bent je bewust dat je jaloers bent, maar begrijpt niet waarom je dit gedrag vertoont (onderbewust). Je bent je bewust van onzekerheid maar deze emotie overvalt je zo snel dat je er niet op kunt ingrijpen (onderbewust).

 

Herhalen van negatieve gedachten

Jouw gedrag, gedachten en emotionele reacties op bepaalde situaties zijn voor 75% tot 95% routinematig. Dit betekent dat je onderbewuste bij een situatie die het herkent direct reageert met een automatische reactie. Je loopt een overleg in en ziet een bepaalde collega, je voelt direct frustratie. Als je man zijn schoenen niet opruimt, wordt je boos. Je ziet een mensenmassa en ervaart tegelijk angst. Je kijkt in de spiegel en voelt ontevredenheid.

 

Routinematig reageren

Deze reactie is snel en automatisch, je bent niet eens in staat in te grijpen, het lijkt alsof je wordt geleefd door je routines, gewoonten en emotionele reacties. Dit komt omdat het onderbewuste werkt als een computerprogramma, het blijft hetzelfde herhalen. Dat maakt het lastig om ergens van los te komen of een negatief gedachtepatroon te doorbreken.

 

Je kunt alleen loslaten, wat je bewust ziet

Deze methode is erop gericht hardnekkige patronen, emoties en gedachten te helpen loslaten, zowel bewust als onderbewust. Waarbij jij een belangrijk onderdeel zelf gaat doen. Je krijgt handvatten aangereikt om inzicht te krijgen in je eigen gedachten en leren hoe het onderbewuste werkt.

Tijdens onze sessies maken we je patronen, overtuigingen en emoties helder. Vervolgens ga je leren deze gedachten en emoties zelf los te laten. Zo gaan we stap voor stap de negatieve programma`s omzetten naar positieve programma`s.