In onze derde sessie ga je leren juist niet weg te gaan van je emoties, maar ze waar te nemen en te doorvoelen. Elke afspraak gaan we naar je onderbewuste en halen samen je begrenzende overtuigingen en emoties weg. Door dit elke sessie samen te oefenen, kun je dit uiteindelijk zelf ook thuis gaan doen.

Je gaat zelf herkennen dat je ego leeft in het verleden of de toekomst en dus constant weg wil van je emoties. Je leert jezelf oordeelvrij waar te nemen, je creeert hiermee ruimte om te voelen en uiteindelijk los te laten. Uiteraard vergt het oefening, je zal niet gelijk oordeelvrij kunnen waarnemen of merken dat je bezig bent met het verleden of de toekomst.

Dat komt omdat je niet de hele tijd aan een vervelende jeugdervaring denkt, maar als je er over nadenkt, denk je wel vaak hetzelfde als gisteren. Je hebt ruzie over hetzelfde onderwerp en je irriteert je aan dezelfde dingen. Als je het gisteren ook dacht of de dag ervoor, dan leef je in het verleden. Als je niet herhaalt van het verleden, ben je bezig met de toekomst. Door rustig je gedachten en gedrag te observeren, ga je het mechanisme van je ego zien.

Aanwezig zijn in het huidige moment is lastig, door bewust te ademen kun je dit leren. Je kunt namelijk niet tegelijk nadenken en bewust ademen, je kunt maar één ding tegelijk. Je innerlijke conflict en onrust nemen af als je bewust in het moment aanwezig bent.

Je krijgt informatie en een oefening mee naar huis hoe je tijdens momenten van stress en vluchtgedrag jezelf kunt terugbrengen in je lichaam. Dit helpt ook om minder impulsief te reageren op externe situaties en minder te blijven hangen in stress en onrust.