De laatste tijd overvalt mij steeds vaker het gevoel dat ik in een vacuüm of  wachtruimte zit. Alsof ik al mijn spullen heb ingepakt om te verhuizen en mijn oude woning heb achtergelaten, om er vervolgens achter te komen dat ik niet weet waar ik heen verhuis, laat staat dat ik weet hoe ik daar moet komen.

Om wat duidelijkheid voor mezelf te scheppen keek ik opnieuw naar de numerologie van 2024 en  ineens begreep ik veel beter wat nu daadwerkelijk de essentie is van de energie van dit jaar.

Dit jaar is een 8 jaar, zoals de lemniscaat. De twee zijden van het leven, geboorte en dood. De binnen en buitenwereld. Het begin en einde van een cyclus. Oud en nieuw. Vandaar de sterk transformerende werking van het getal 8.

Daarnaast is er dit jaar veel invloed van het getal 4. Dit getal laat zich zien als de grote begrenzer. Dit hoeft zeker niet alleen te gaan over begrenzing in de externe wereld, maar meer als het kader van conditionering. Het gaat over wat je denkt en gelooft wat waar is, wat je hebt geleerd, de programmering die keer op keer afgespeeld wordt.

Als je kijkt naar de lemniscaat bestaat deze uit twee helften, die je ook kunt zien als twee ervaringswerelden. De ene zijde is een belevingswereld, een informatieveld, de belevingswereld waarin je je nu bevindt of op z`n minst gedeeltelijk in bevindt.

In deze belevingswereld bevinden zich allemaal sub-realiteiten, waar je je al dan niet een beetje of juist veel mee verbindt. Zo zijn er mensen die volop bezig zijn met religie, klimaat, politiek of gezondheid. Je kunt een focus hebben op wereldgebeurtenissen, spirituele events zoals de great reset, zonnevlammen of de 5e dimensie of je kunt je zorgen maken over geld of de levensrichting die je zoekt. Deze belevingswereld bevindt zich aan de linker kant van het lemniscaat.

In deze belevingswereld is ongekend veel informatie, waar je ook interesse in hebt, je kunt er iets over vinden. Je kunt geloven in de wetenschap of je kunt geloven in complottheorieën, of in wat dan ook. Je mag geloven dat je alles kunt bereiken door hard werken of geloven dat je alleen gelukkig kunt zijn als je niet werkt en alles ertussenin. In deze wereld beweegt alles in rondjes, binnen de begrenzing van het domein. Dit jaar is de begrenzing van deze realiteit die we allemaal ervaren heel goed voelbaar. De politiek neemt geen andere of betere besluiten, ongeacht de leidende partij, het beweegt in rondjes. We gaan van zure regen en gaten in de ozonlaag naar stikstof problematiek. Je gaat van de ene naar de andere baan en elke ochtend gaat opnieuw de wekker, het beweegt in rondjes.

Alles lijkt te blijven hangen, de beperking van een gebrek aan tijd, geld of levensrichting. Het motiveert niet meer, alsof langzaam de constant herhalende cirkel begint te vervelen. Het geeft onvrede en zorgt voor frustratie. Omdat alles van binnen naar buiten werkt zien we de huidige chaos op het wereldtoneel en wordt het geheel alleen maar verwarrender.

 

De keuze

Jij en ieder ander begint te bewegen naar “de keuze”.  Kiezen vanuit een oud en beperkt gedachtegoed, kiezen voor wat bekend is of veilig of wat je rekeningen betaalt en je gemoed kalmeert. Kiezen met je verstand omdat je niet kunt zien welke andere opties er zijn.

Het keuzepunt is angstig, er is alleen een onbekende uitkomst.

 

Als jij voelt dat wat je nu dan ook aan het doen bent geen aansluiting meer heeft, dat het je geen voldoening meer geeft, of als je geen enkel benul meer hebt wat te geloven of welke richting je op wilt, als zelfs de dingen die eerst goed voelden dat nu ineens niet meer doen, dan ben je op het keuzepunt beland. Gefeliciteerd!

Dit jaar is het keuzepunt de grote verandering of omwenteling. Jij en ik, wij allemaal kunnen deze omwenteling alleen inzetten vanuit de innerlijke keuze. Er moet iets veranderen in de wereld, dat voelen we allemaal. Ook jij voelt diep in je wezen dat er iets niet klopt en dat er iets moet of gaat veranderen. En ja, die verandering begint bij jou!

Je wilt van het oude naar het nieuwe. Je staat met je ene been in de wereld, probeert te snappen hoe alles werkt en hoe je je plek daarin kunt vinden. Met je andere been sta je in de grote leegte. Dit kan bijzonder overweldigend voelen, angst kan je met momenten de adem ontnemen. Je wilt weten hoe dat nieuwe er voor jou uitziet, wat is de juiste richting op jouw pad?

  

De leegte

Iedereen beweegt er op zijn eigen moment en tijdspanne naar toe, de leegte. Waar het aanvoelt alsof het oude niet meer past. Als je tegen een muur van leegte aangelopen bent die je niet kunt duiden, dan ben je er.

Wanneer kom je dan bij die nieuwe fase, wanneer komt het inzicht of een heldere richting?

Deze nieuwe fase is niet nieuw, het is er al. In essentie draag je dit al volledig bij je, je weet al waar je uitkomt of wat je gaat doen. Het ligt begraven onder beperkende overtuigingen, geloof en gedachtenstructuren, onder de verhalen van de wereld.

Op dit keuzepunt van leegte, in deze zee van onzekerheid ligt de opgave. Kun je loslaten dat je perse het einde van je eigen pad moet zien? Kun je de verhalen van de wereld neutraal bekijken en ontstijgen. Weet jij wat de toekomst brengt? Weet jij hoe dingen gaan verlopen? Of zijn de verhalen of bronnen van informatie afkomstig uit de oude realiteit, het oude veld.

Als je het nu kunt invullen, vanuit je huidige kennis en kunde, krijg je dan de meest passende uitkomst? Of vul je het opnieuw in vanuit je bekende, beperkte visie? Je kunt je leven alleen invullen vanuit wat je kent. Je vult het nieuwe opnieuw in met het oude, de cirkel rond.

Kun je aanvaarden dat deze onzekerheid er nu simpelweg is? De leegte van niet weten kan bij tijd en wijle ondraaglijk aanvoelen. Je hoeft echter nu niet te weten wat je wilt of waar je heen gaat.

Het is verleidelijk om doelen te stellen, prioriteitenlijstjes te maken. Het is geruststellend plannen te maken, zodat je je knagende onzekerheid kunt stillen. Je zal hetzelfde rondje opnieuw gaan, opnieuw uitkomend bij een onbestemd gevoel van onrust, onvrede, vermoeidheid of angst. Je mag het opnieuw doen, zo vaak als je wilt, met iedere keer dezelfde uitkomst. Tijd is een vreemd begrip, want hoeveel tijd je ook nodig hebt, je komt weer aan het begin van de cirkel.

Begint het al te vervelen?

 

 

 

De dood

Het getal 8 is als de feniks, hij vergaat tot as en herrijst vervolgens. Je kunt niet door dit keuzepunt bewegen zonder een symbolische dood te ervaren. Je dient alles los te laten en tot as te laten vergaan, geen enkel vastomlijnd idee of gedachtegoed kan mee.

Niet iedereen doorloopt dit proces op dezelfde manier, niet iedereen kiest bewust dan wel onbewust dit pad. Besef je goed dat jij niet degene bent die de keuze maakt dit pad van dood en wedergeboorte te lopen, je ego persoonlijkheid heeft in deze kwestie namelijk niet veel te zeggen. Zo kan er een situatie op je pad gebracht worden die je instant naar dit keuzemoment brengt, zoals een burn-out, een fysieke gezondheidskwestie of een verlies. Iets wat je niet had zien aankomen, maar wat de fundamenten van je vertrouwde wereld volledig onderuit haalt.

 

2024

Dit jaar gaan veel mensen de beperking voelen, de belevingswereld aan de linker kant van het lemniscaat wordt steeds intenser. Je moet bereid zijn los te laten. De geruststelling van een nieuwe wereld of nieuwe richting is er nog niet. Dat kan je ook niet afdwingen of forceren, maar door los te laten maak je ruimte. Ruimte is alles wat nodig is, aanvaard de onzekerheid.

Welke gedachten heb je die je begrenzen? Waar heb je angst of weerstand tegen? Welke hardnekkige overtuigingen blijf je verdedigen?

Uiteindelijk zullen er zoveel mensen zijn die kiezen los te laten en ruimte te maken, mensen die kiezen de leegte te aanvaarden. Geen van allen kennen we de uitkomst, behalve dat we voelen dat er hoe dan ook een omslag komt. Ik weet niet hoe het eruit ziet, ik weet niet wat het brengt. Ik ben hierin niet anders dan jij bent, bereid te aanvaarden en vertrouwen te hebben.

Je bent niet alleen in deze leegte, ook al kan dat wel zo voor je aanvoelen. Dit keuzemoment kan als een bijzonder langdurig, slepend proces aanvoelen, vraag dan ook hulp als het uitzichtloos aanvoelt en praat erover met gelijkgestemden. Ik kan je slechts geruststellen met wat ik voel dat in de toekomst ligt, wat immens onbegrensd en fantastisch voelt. Pure potentie.

In alle jaren die nog gaan komen, waar velen nog naar dit keuzepunt toe gaan, moet jij er al binnenkort doorheen, anders was je nooit hier beland, aan het eind van dit artikel. Het is een ervaringsweg, je moet het voelen en ervaren. En geloof me, ik weet hoe moeilijk en uitzichtloos dit pad kan zijn.

Die richting of rol die jij hoopt te gaan vervullen ligt aan de andere kant. Ook jij zal dan uiteindelijk je hand uitreiken naar iedereen die deze stap nog gaat zetten. Door je eigen ervaring begrijp je hoe het voelt en de waarde van die ervaring kun je nu nog niet inschatten. Dus adem in, het komt goed.