Dit jaar heb ik twee duidingen geschreven, een duiding vanuit de numerologie en een duiding met de kaarten. Samen geven ze een mooi overzicht op de ontwikkelingen en mogelijkheden van 2023.

De numerologische duiding kun je lezen in het artikel “wat zeggen de getallen over het jaar 2023”. Onderstaande duiding is geschreven met het advies van de kaarten.

 

De kernthema`s van 2023

De kaarten geven een inkijkje in het jaar voor de Nederlanders. Dit betekent dan ook dat het thema`s bespreekt die iedereen aangaan. Je zal in sommige aspecten je persoonlijke situatie beter herkennen dan in andere aspecten. Sta je te springen om nieuwe kennis en richting in je leven toe te laten, dan zal dit jaar voor jou totaal anders aanvoelen dan voor mensen die geen behoefte hebben aan verandering. We zitten nu eenmaal niet allemaal op dezelfde golflengte of in dezelfde situatie. De belangrijkste les van dit jaar is meebewegen met verandering, toelaten van vernieuwing door het oude los te laten.

 

Stabiliteit en vertrouwen

Door alle hectiek en (plotselinge) veranderingen die 2023 gaat brengen hebben wij veel vertrouwen en stabiliteit nodig. Je hebt dit jaar een stevig innerlijk anker nodig, zodat je niet wordt meegetrokken met externe onrust. Leer jezelf om te vertragen als je buitenwereld onrustig is, er is dit jaar veel behoefte aan rust. De wereld zal daar niet voor zorgen, je zal het in jezelf of je persoonlijke omgeving moeten creëren.

Vanuit het (collectief) ego verlangen we naar stabiliteit en veiligheid, we willen het graag praktisch en financieel op orde hebben. Financiële zekerheid speelt dit jaar een grote rol, een thema waarin wij dit jaar uitgedaagd gaan worden.

 

Financiën

Op het gebied van financiën en de economie zie ik veel turbulentie, dit gaat niet alleen over fysiek geld maar ook over onze gevoelens van veiligheid. De plotselinge ommekeer die hier zichtbaar wordt zal ons zeker in onze overlevingsangst raken. Dit is een kwestie die niet alleen Nederland aangaat, het is een verandering die wereldwijd is.

Wees gerust, er komt iets nieuws uit voort. Dit zal misschien niet gelijk duidelijk zijn, je zal er op moeten vertrouwen dat het wel duidelijk wordt. Deze omslag in de kijk op geld en de basis van onze economie zal uiteindelijk helend zijn, de eerste stappen naar meer balans en rechtvaardigheid in de wereld.

 

Relaties

Onze relaties (niet alleen romantische relaties) staan al jaren onder druk. Zeker sinds 2020 staat de verbinding in vriendschappen, omgang met collega`s of contact met familiestructuren ter discussie.  Sommige mensen hebben al afstand genomen van relaties waarin ze zichzelf niet konden zijn. Als je jezelf verliest in het contact met anderen, dan verlies je de verbinding met jezelf en zal de relatie uiteindelijk eindigen.

Waar sommige mensen voorgaande jaren nog konden uitstellen, gaat 2023 het jaar zijn waarin velen de knoop doorhakken. Relaties kunnen onverwachts een omslag maken en als nieuw tevoorschijn komen of ineens uit elkaar klappen. We zoeken verdiepende en voedende relaties, als deze elementen ontbreken kost het in stand houden van deze relaties teveel energie.

Relaties die gebaseerd zijn op groei en verbinding kunnen enorme positieve vooruitgang boeken. Als je authentiek jezelf bent en zegt waar je voor staat, zal je gelijkgestemden als een magneet aantrekken.

Er komt dit jaar ook nadruk op de omgang met kinderen te liggen, alsof we meer gaan luisteren naar hun persoonlijke behoeften. Kinderen en jong volwassenen hebben veel te vertellen en kunnen helpen met andere ogen naar jezelf of situaties te kijken.

Jongeren hebben het zwaar en kampen met onzekerheden en depressies. Er komen verdrietige kwesties boven met betrekking tot kinderen, die ons diep gaan raken. Er zal op het front van onze kinderen veel heling nodig zijn.

 

Gezondheid en ziekte

Iedereen had wellicht gehoopt dat ziekte en angst voor je gezondheid na 2021 op de achtergrond zou verdwijnen, dat zie ik voor 2023 nog niet gebeuren.

Veel families en gezinnen krijgen te maken met onrust op het gebied van gezondheid. Je kunt worstelen met je eigen fysieke of geestelijke gezondheid, maar ook met het verlies van dierbaren.

Er zal schok en verwarring zijn, enerzijds door wat iedereen in zijn privéleven meemaakt en anderzijds door de informatie die naar buiten komt. Er ontketent zich een ware zoektocht naar heling en waarheid. Er is veel wat we niet weten en het zal op veel vlakken dit jaar nog een zoektocht blijven.

Er zal meer naar oplossingen voor ziekte gezocht worden in alternatieve en holistische richtingen. Iedereen die met de juiste intentie en met liefdevolle kracht zich inzet om zichzelf te willen helen, zal op verassende wijze bijgestaan worden. Jouw vermogen tot bewustzijnsverhoging en manifestatie kun je inzetten voor je eigen welzijn. Velen zullen dit jaar zeker creatievere manieren vinden om met hun gezondheid aan de gang te gaan.

 

De maatschappij

Het vertrouwen in de maatschappij wankelt en er zal in 2023 veel informatie vrij komen die onze kijk op de wereld verandert. Veel van wat wij dachten, geloofden en zelfs verdedigden met betrekking tot onze wereld, de wetenschap, overheid en maatschappij begint in duigen te vallen.

Veel mensen zullen zich bedrogen en onjuist geïnformeerd voelen, zeker op het gebied van gezondheid en overheidszaken. Het zorgt enerzijds voor boosheid en anderzijds voor doorbraken. Er zal een verlangen ontstaan dingen anders te willen doen, wat de start is van nieuwe ideeën en initiatieven. Natuurlijk gaat zoiets niet van de ene op de andere dag. Er zal heling nodig zijn op veel gebieden van ons leven en dat zal in 2023 zeker niet afgerond zijn.

De maatschappelijke kwesties die pijnlijk duidelijk worden dit jaar, zijn geen problemen die recent zijn ontstaan. Het was altijd al zo, het was alleen niet zichtbaar. Sinds een aantal jaren worden de maatschappelijke ongelijkheid, corruptie, controle en manipulatie in het licht gezet.

We zetten pas de eerste stappen in het blootleggen van verborgen agenda`s en onjuiste informatieverstrekking. De snelheid hiervan zal dit jaar rap toenemen, het zal af en toe kunnen aanvoelen als een lawine. Het hogere doel hiervan is loslaten, afbreken en opnieuw vormgeven. Een plan waar wij allen nog velen jaren aan gaan werken.

 

Laat je controle los

De mens is van nature niet snel bereid iets los te laten, vooral niet als het vanuit zijn standpunt goed werkt. Loslaten doe je alleen als er overduidelijk zichtbaar wordt dat het helemaal niet goed werkt en zelfs dan is loslaten nog moeilijk. Als je durft los te laten en verandering als iets positiefs ervaart, zal dit jaar je met enorme sprongen voorwaarts duwen. Zodra je je gaat verzetten en je in de angst schiet, zal het jaar zeer chaotisch voor je aanvoelen.

Vernieuwen in de externe wereld start met vernieuwen in jezelf, oude overtuigingen, patronen en emoties doorleven en loslaten. Niemand kan dit voor je doen, het is een pad waartoe je dit jaar wellicht door omstandigheden gedwongen wordt.

Wij verlangen allemaal naar meer enthousiasme en speelsheid dit jaar, de zware deken die de afgelopen jaren  op ons is neergedaald heeft velen zwaarmoedig en gefrustreerd gemaakt. Schud het oud zeer en de moedeloosheid van je af, draag bij aan positieve vormen van manifesteren. Dat kun jij ook!

Er ontstaan dit jaar bijzondere nieuwe initiatieven, gebaseerd op nieuwe kennis. Met een beetje geluk komen er wetenschappelijke zaken aan het licht die onze kijk op de wereld in een heel ander daglicht zetten.

We worden onafhankelijker in ons denken en gaan meer vanuit wijsheid dan vanuit strijd met elkaar communiceren. We blijven dit jaar ook meer bij onszelf, als het niet goed voelt, willen we het niet meer doen. Mogelijk ga je je ook vuriger uitspreken, onderwerpen waar je eerder heel stellig over was, staan nu ineens ter discussie. Dit kan in onderlinge contacten zeker de nodige strubbelingen en frustratie veroorzaken. Let op dat je niet vastloopt in je zoektocht naar kennis en waarheid, veel zal zich in de loop der tijd vanzelf uitwijzen.

Ondanks dat 2023 overkomt als een verassend en turbulent jaar, zie ik ook omwentelingen die een hele positieve uitwerking gaan hebben. De afgelopen jaren hebben we gemerkt meer kracht te hebben dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. We zijn er nog niet en ook dit jaar zal onze kracht nodig zijn, maar we kunnen het en we gaan het doen.