Jupiter als strijder van recht en vrijheid (getal 5)

In 2021 worden wij beïnvloed door het getal 5 (2+0+2+1 = 5). Het getal 5 hoort bij de planeet Jupiter. Jupiter omschrijft als het ware de energie of tendens van dit jaar.

Jupiter heeft de geneigdheid in zijn energie alle kanten op te gaan, veel afleidingen, veel richtingen. We kunnen ons in 2021 dan ook overweldigd voelen door alle verschillende informatie die tot ons komt. Let op, in het doolhof aan informatie kunnen we alleen nog ons eigen innerlijke weten vertrouwen.

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel en heeft hierdoor de uitwerking alles groter te maken. Dat klinkt veelbelovend, zij het niet dat hij ook al het negatieve groter maakt. Juist in tijden van crisis, waar wij ons nu in bevinden, ervaren veel mensen juist onzekerheid, angst en twijfel. Let goed op, Jupiter heeft geen onderscheid tussen wat hij groter maakt. Ben je angstig, dan zal de wereld dit jaar een angstige plek zijn. Ben je vol vertrouwen en verwachting dat alles goed komt, dan brengt Jupiter je hoop. De positieve zijde is, dat als je volledig in je kracht gaat staan, je enorme stappen voorwaarts kunt maken. De keuze is aan jou.

Het getal 5 (behorende bij Jupiter) symboliseert onze wens naar vrijheid en bevrijding. Deze enorme behoefte aan vrijheid zal in 2021 heel nadrukkelijk gaan opspelen. Jupiter gaat het negatieve zo uitvergroten, dat geen enkel mens het nog kan ontkennen, met het uiteindelijke streven om los te breken. De ketens waar wij als mensheid in vastzitten zijn nu nog niet voor iedereen even helder.

De mens heeft lang vertrouwd op maatschappelijke systemen, zoals de media, politiek, VN, WHO, Farmaceutische industrie, de EU, de rechtspraak of het bankwezen. Wij zijn afhankelijk geworden van leiders en corporaties die bepalen welke richting wij als maatschappij op gaan. Het is voor veel mensen nog volledig onduidelijk hoeveel onrecht, onjuistheden en corruptie er in deze maatschappelijke constructies aanwezig is. Jupiter strijdt voor rechtvaardigheid en allerlei situaties die te maken hebben met recht en onrecht komen in 2021 naar boven.

Er zal veel onrust komen op alles wat met geld en zekerheid te maken heeft. Onrecht en onbalans komen aan het licht. Omdat Jupiter over de mens gaat, zal bevrijding ook ontstaan vanuit de mens. Wij als collectief hebben de belangrijkste rol om onszelf te bevrijden, we kunnen ons vertrouwen niet langer afschuiven op niet functionerende grootheden zoals de overheid en andere instanties.

 

Neptunus zorgt voor verwarring en versluiering (getal 2)

Waar wij in 2020 nog in chaos verkeerden (getal 0) en het gebrek aan vrijheid vanuit onwetendheid accepteerden, is de energie van 2021 totaal anders. In 2020 speelde de wazigheid en verwarring van Neptunus een grote rol en hadden we geen idee wat er aan de hand was (getal 2).

In 2020 begon de dualiteit (getal 2) naar voren te komen, hetgeen slechts de eerste stap was richting tweedeling. De tegenstellingen in mensen, zoals de tweestrijd in meningen, zal in 2021 nog extremer worden.

 

Pluto als heerser van de onderwereld (getal 1)

In 2020 had Neptunus de neiging een sluier op te werpen en dit heeft het lastig gemaakt helderheid te krijgen. Neptunus speelt in 2021 nog steeds een wazig spel met ons, maar Pluto (getal 1) komt naar voren. Daar waar Pluto verschijnt is geen geheim veilig

Pluto is een absolute kraker, Pluto blijft net zo lang wroeten en wringen tot de onderste steen boven is. Dat wat het daglicht niet schuwt, zal door Pluto naar boven worden getrokken, uit de krochten van ons collectief onderbewuste. Jupiter zal het vervolgens groter maken, zodat iedereen kan zien wat er daadwerkelijk speelt.

Waarom zo`n uitvergroting van vertoon, vanwaar al deze waanzin?

 

Uranus als grote vernieuwer (getal 3)

De laatste twee getallen van een jaar werken het sterkste door, we hebben hier het getal 21 (2+1=3). Het doel van dit jaar is vernieuwen, niet voortbouwen op het oude. Vernieuwen betekent eerst het oude loslaten. De mensheid is niet geneigd tot veranderen, wij zijn nu eenmaal geneigd veiligheid te verkiezen boven vernieuwing. Als wij niet zien wat er speelt in de wereld, hoeveel oneerlijkheid en onbalans en manipulatie er daadwerkelijk aanwezig is, kunnen wij er ook niet voor kiezen het los te laten. Je kunt niets nieuws bouwen op een verrotte fundering, dus zal je eerst moeten weten dat die fundering rot is. Dan weet je zeker dat je die fundering er eerst helemaal uit moet slopen, zodat je vervolgens een nieuwe kunt storten.

Uranus is de drijvende kracht in 2021, een oerdrang om iets nieuws te willen neerzetten. Uranus betekent hoe dan ook verandering. Uranus is niet erg subtiel, maar impulsief, vurig, onverwachts en onrustig. Een ongekende vuurkracht, die in zeer hoog tempo ineens verandering brengt. Vernieuwen wil Uranus en vernieuwen zal het, het jaar zal dan ook zeker wat verassingen brengen. Wees je wel bewust dat we de fase van afbraak niet kunnen overslaan, het oude moet eerst weg.

Het getal 21 gaat zeker bijdragen aan deze afbraak van het oude. Het getal 21 is een eigenwijs en vurig getal. Het is niet toegankelijk voor informatie of meningen waar het niet zelf achter staat, het laat zich op geen enkele manier de les lezen. Onze eigen kracht en persoonlijkheid gaan opstaan in 2021, we laten ons niet zomaar wat zeggen.

Dit zal de tegenstelling en dualiteit doen toenemen, de ene groep blijft bij zijn mening en de andere partij blijft bij zijn mening, met machtsstrijd tot gevolg. Daarbij maakt Jupiter alles nog eens groter, dit betekent dat frustratie, boosheid en strijd enorm gaan toenemen. Denk aan demonstraties en mensen die puur primair gaan reageren. Het zal een intens jaar worden.

Pluto zal kraken en onze welbekende veiligheid zal afbrokkelen. We kunnen kiezen voor angst en dan zal Jupiter niet je vriend zijn. Je kunt ook kiezen voor vertrouwen en het besef dat er geen makkelijke en snelle uitweg is, uit iets wat zo lang heeft bestaan. De taak is aan ons, wij moeten het gaan doen. Wij als collectief zijn enorm sterk en te lang klein gehouden door onze beperkende maatschappelijke structuren.

Het heeft geen enkele zin om gefrustreerd te raken omdat anderen mensen de leugens of het onrecht niet zien. Het is niet aan ons anderen te veroordelen om hun mening, zij hebben het recht op hun eigen pad en ervaringen.

Je kunt pas iets loslaten als je het kunt zien. De afbraak van onze bekende wereld is begonnen. Het is tijd om los te gaan laten en te gaan geloven in een andere toekomst die door de mens zelf opgebouwd gaat worden. Deze omwenteling kan wel eens langer gaan duren dan wij leuk vinden. Het is namelijk een kosmische gebeurtenis en alles verloopt in dit proces zoals het verloopt. De keuzes die wij maken zijn bepalend voor hoe we deze omwenteling gaan ervaren.

Er zal veel aan het licht komen en als de fundering van de maatschappij afbrokkelt, komen we tot de conclusie dat we alleen nog kunnen gaan vertrouwen op onszelf. Een proces waar wij als mens meer naar binnen gaan keren. Gaan geloven in onze manifestatiekracht, het bundelen van krachten en opnieuw vorm geven aan gemeenschapszin.