Vanuit de numerologie bekeken heeft een jaar bepaalde frequenties. Je zou het kunnen omschrijven als de mogelijkheden en sfeer van het jaar.

Wat inspireert je?

Het jaar 2022 heeft een 6 trilling (2+0+2+2 = 6). Het getal 6 resoneert met de planeet Mars, de God van de oorlog. Een vurige energie met sterke driften en impulsen. De wilskracht van het getal 6 is sterk en gericht op het ontdekken en neerzetten van de eigen passies. Omdat het getal 6 sterke idealen heeft, kan het ook te kampen krijgen met teleurstellingen. De doelen worden niet altijd gerealiseerd met onvrede tot gevolg.

Binnen de tarot behoort het getal 6 bij De Geliefden. Wat de nadruk legt op harmonie binnen relaties, zowel liefdesrelaties als de omgang met relaties in het algemeen. Wat ook bij deze kaart hoort is de keuze, dit jaar kun je de behoefte voelen een belangrijke levenskeuze te maken. Kies je in het leven voor veiligheid en comfort of kies je voor je hartenwens. Durf je te luisteren naar de verlangens en wensen van je hart?

Waar je enerzijds relaties weer in harmonie wilt brengen, is er anderzijds ook de optie relaties los te laten.

 

Leven en dood

Het getal 22 (de laatste getallen van het jaar) gaan over de kwestie leven en dood. Dit jaar krijgen we te maken met zowel leven (geboorte van iets of iemand) en dood (wegvallen van iets of iemand). In een wereld van dualiteit (getal 2) is de dood altijd onderdeel van het leven, wat dit jaar uitdrukkelijk naar voren zal komen.

In 2022 maken meer mensen de keuze hun zielenreis te beëindigen en hun fysieke lichaam achter te laten. Dit is een keuze die zij op zielsniveau zelf maken, een keuze waar wij geen oordeel over kunnen hebben. Tevens komt er ook nieuw leven, kinderen geboren onder een nieuwe liefdevolle kosmische energie. Een generatie kinderen die het nieuwe bewustzijn gaan leven.

Leven en dood kan je bekijken als dingen waar je wel of geen passie voor voelt en blijdschap bij ervaart. Je zal merken dat dingen die je inspireren en waar je warm voor loopt veel makkelijker gaan stromen en van de grond komen. Terwijl zaken die je geen liefde en energie geven afsterven. Dingen in stand te houden die je niet meer interesseren zal lastig worden. Als je het vuur niet meer voelt zal het gedwongen in stand houden hiervan je tomeloos veel energie gaan vergen. Het zal ten koste gaan van je lichaam en je psyche.

 

Het persoonlijk en collectief onderbewuste

Het getal 2 resoneert in de tarot met de Hogepriesteres, de heerser over ons persoonlijk en collectief onderbewuste. Zij heeft een zeer neutrale waarneming, wat je onbewust hebt gelaten zal zij naar de oppervlakte brengen. Iedereen zal uiteindelijk de resultaten ervaren van zijn eigen denken en handelen. Jouw onderbewuste zal zich spiegelen in jouw leven, dit betekent dat dit jaar uiterst negatief of positief beleeft kan worden. Heb je veel oud zeer, patronen en overtuigingen losgelaten, dan zal dit jaar je veel vooruitgang brengen. Heb je langdurig je eigen gevoel ontkent of je oud zeer weggestopt, dan zal je dit in 2022 zeker in je leven gaan ervaren. Je lukt de vruchten van wat je zaait, ten goed en ten kwade.

Dit gaat ook zeer zeker over ons menselijke collectief, kwesties die ons allemaal aan gaan. Dat wat begraven is, zal aan het licht komen (bewust maken). Dit jaar zal zeker een aantal grote verrassingen brengen. Dat wat verborgen is, zal zichtbaar worden.

 

Een dualistisch jaar

Neptunus heerst over het getal 2, een buitengewoon interessante maar ongrijpbare planeet. Dingen gaan aanvoelen als totaal onbegrijpelijk, het kan geen aansluiting meer bij je vinden. Als mensen of omstandigheden je niet meer voeden, dan verdwijnen ze uit je leven. 2022 zal scheiding brengen en tegelijk samen brengen. Deze tegenstrijdigheid kan lastig zijn, het zal van ons vragen de moed te hebben los te laten wat niet meer past. Tegelijk moeten we vertrouwen hebben dat nieuwe verbindingen en situaties ontstaan.

Laat je niet gek maken door Neptunus, als je de twijfel en verwarring van Neptunus wilt voorkomen, dien je het dualisme te ontstijgen. Het vinden van de middenweg is erg belangrijk dit jaar. De middenweg kun je vinden door in jezelf aanwezig te zijn, jezelf stevig te verankeren in je lichaam. Neptunus is vluchtig en wazig, gronden is uitermate belangrijk dit jaar. Als je luistert naar je intuïtie zal je uitkomen waar je hoort te zijn, met de mensen en omstandigheden die je nodig hebt.

Omdat dit jaar twee kanten heeft, zal er in de wereld een duidelijke scheiding ontstaan. Mensen die blijven vasthouden aan oude situaties gaan meer nadenken, twijfelen en ongemak ervaren. Omdat het getal 2 van nature ongegrond is, kan er meer verwarring en besluitloosheid ervaren worden. Hoofden zullen overuren draaien met alle gevolgen van dien. Het is uitermate belangrijk dit jaar om aanwezig te zijn in het huidige moment. Iemand die deze neutrale staat moeilijk kan bereiken zal meer extremen in zijn emoties en lichaam ervaren. Ups en downs in energie, geestelijke onstabiliteit of extreem gedrag zullen het gevolg zijn. De natuur is een goede remedie als je last krijgt van overprikkeling, vermoeidheid of andere stress gerelateerde klachten.

De positieve zijde is de kracht van magie, de sprankelende flow om mee te stromen met je creativiteit, met muziek of je eigen passie. Gebruik je fantasie en manifestatiekracht, in 2022 is jouw focus bepalend voor wat je ervaart. In 2021 was de individualiteit sterker aanwezig, je was meer op jezelf gericht. In 2022 ga je meer samen doen, onverwachte samenwerkingen of samen bouwen aan gemeenschap en gezondheid.

 

De twee zijden van magie

Je krijgt de kans meer achter de schermen te kijken in 2022 en dit kan je bewust maken van de twee zijden van magie. Enerzijds komt er meer interesse in occulte en spirituele zaken, zelfs van mensen waarvan je dit wellicht niet verwacht. Anderzijds krijgt je ook meer inzicht in de zwarte magie, een onderwerp wat langdurig verstopt is in ons collectief onderbewuste. Zwarte magie geeft mensen vaak de kriebels, dat is iets waar je niet mee bezig wilt zijn. Deze wereld waar wij in leven, de media manipulatie, de verdraaiing van waarheden en programmering van onze geest zijn allemaal vormen van zwarte magie. De meeste mensen voelen deze beïnvloeding niet of willen dit niet geloven.

Je kunt op dit punt onbewust blijven, dan zal je geest zeer makkelijk te beïnvloeden zijn. Je kunt ook uit je comfortzone komen en durven kijken, als je echt achter de dingen voelt, zal je merken dat je voelt dat er iets niet klopt. Dit jaar neemt je intuïtie toe, je kunt in je  onderbuik voelen dat er zaken spelen in onze wereld die niet gebaseerd zijn op liefde en waarheid. Het blijft een persoonlijke keuze, je kunt je ogen sluiten en veel mensen kiezen vooralsnog deze optie. Wat is waarheid? Wat voelt waar voor jou? Je kunt het alleen zelf aanvoelen en bepalen.

 

Overstijgen van tegenstellingen

Dit jaar brengt je een prachtige les, kun je waarnemen zonder oordelen. Het is makkelijk oordelen te vormen over alles wat nu wereldwijd plaats vindt. Het oordeel zal je verschuiven naar één zijde van de dualiteit, deze keuze zal disbalans brengen. Als je de oordelen laat varen zal je het rustige midden vinden. Geen goed of fout, geen voor of tegen, gewoon simpelweg zijn. In deze staat komen de antwoorden en inspiratie vanzelf, je hoeft er amper wat voor te doen.

Als je bereid bent je angsten los te laten en je over te geven aan je eigen innerlijke wijsheid, zal je gelijkgestemden mensen vinden. Vanuit dit soort initiatieven ontstaan nieuwe projecten, krijg je inspiratie en kun je je magie gaan neerzetten in de wereld.