Wat is de Shafierha methode?

De Shafierha methode is een combinatie van energiewerk en persoonlijke ontwikkeling. Binnen een periode van zeven weken maken we vier afspraken. Tijdens deze afspraken geef ik je handvatten om actief met jezelf aan de slag te gaan.

Onderstaand staat een overzicht van een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens onze afspraken. Je krijgt informatie mee naar huis om rustig door te lezen en te oefenen, zodat je ook thuis aan de gang kunt met jezelf. Dit betekent wel dat je zelf een belangrijke rol gaat spelen in het doorbreken van patronen die je graag los wilt laten. Ik ga je daarbij helpen, door je onderbewuste door middel van regressies op te schonen. 

Deze methode gaat over veranderingen doorvoeren op een bewust en onderbewust niveau, dit betekent dat er elementen inzitten die betrekking hebben op energie. Zoals energie in de chakra`s brengen om je energiedoorstroming op gang te brengen en je blokkades los te maken. 

Jij bepaald mede hoe we onze afspraken invullen, wil je graag veel energie loslaten vanuit het onderbewuste, dan leggen we de nadruk op regressies. Als je moeite hebt met regressies, kunnen we meer aandacht besteden aan je gedachten, weerstanden of het programmeren van je onderbewuste. Jij bepaald het tempo waarop je wilt gaan en welke thema`s het meest belangrijk voor je zijn. 

Onderstaand kun je meer informatie vinden over de onderwerpen die aan bod komen.  

Mocht je vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet, Barbara Postema

Wat is de inhoud van onze afspraken?

ONBEWUST (mijn bijdrage)

 • Vaststellen welke levensthema`s er spelen (numerologie). Ik maak een pentagram van je geboortedatum om te bekijken hoe je energie stroomt en welke talenten, mogelijkheden en blokkades er zijn.

 • Je energiedoorstroming op gang brengen door energie in de chakra`s te brengen. In totaal breng ik energie in alle zeven chakra`s, twee chakra`s per afspraak. 

 • Jou leren hoe het onderwuste werkt en hoe je hier mee kunt werken.

 • Jou leren hoe je gebruik kunt maken van energie.

 • Helpen bij het vaststellen van doelen en affirmaties.

 • Emotionele blokkades en patronen uit je energie verwijderen. Dit doen we door middel van regressies, een staat van ontspanning waarbij we door middel van visualisatietechnieken energieblokkades gaan loslaten.

 • Zorgen dat je goed gegrond bent in je lichaam.

 • Vervuilde energie en negativiteit opruimen.

BEWUST (jouw bijdrage)

 • Je innerlijke wereld observeren (gedachten en emoties inzichtelijk maken)

 • Je uiterlijke wereld observeren (welke situaties en mensen trek je aan)

 • Basisprincipes van energie leren.

 • Leren werken met het onderbewuste.

 • Jezelf leren positief te programmeren.

 • Overzicht en structuur aanbrengen.

 • Omgaan met weerstand/leren loslaten.

Wat is een regressie?

Regressie betekent eigenlijk terug gaan naar een opgeslagen herinnering, emotie of trauma. Dat wat is gebeurt ligt opgeslagen in je onderbewuste. Je bereikt het onderbewuste via het hartchakra, dit chakra is een portaal of brug naar het onderbewuste. Ik begeleid je via het hartchakra naar je onderbewuste, er ontstaat dan een diepe staat van ontspanning. Je kan op deze manier vragen beantwoorden vanuit je hartbewustzijn (voelen, weten of intuïtie) in plaats van vanuit je hoofd.

Stel je voor, je hebt hoogtevrees, maar je hebt geen idee hoe je hieraan komt. Tijdens een regressie ga ik naar het onderbewuste om de oorzaak van de hoogtevrees te zoeken. Ik leg mijn hand op je hartchakra, zodat er een diepe staat van ontspanning ontstaat. Door gerichte vragen te stellen, ga je terug naar het moment dat de hoogtevrees is ontstaan. Je ziet jezelf als peuter bovenaan een trap staan (hoogte) en valt naar beneden (angst). Je onderbewuste slaat deze ervaring op en koppelt hoogte aan de emotie (angst). Elke keer als je nu hoogte ervaart, voel je ook de angst. Doormiddel van visualisatietechnieken gaan we de angst opruimen, tot het moment dat je geen angst meer ervaart als je op hoogte staat.

Tijdens een regressie kan karma uit vorige levens, gedragspatronen en negatieve energie opgeruimd worden. Juist de regressies maken het mogelijk je energieveld op te ruimen en dieperliggende oorzaken van blokkades te verwijderen. Er kan zowel gekeken worden naar specifieke thema’s zoals faalangst of onzekerheid, maar ook naar de oorzaken van fysieke klachten.

Vanuit mijn ervaringen met het onderbewuste, geloof ik dat ons onderbewuste ook alle herinneringen opslaat vanuit vorige levens. Waarbij sterke trauma`s, onverwerkt verlies of angst diepgeworteld in het onderbewuste liggen. De inbreng die je vanuit je familielijn meekrijgt heeft ook een behoorlijke impact op de overtuigingen en emoties die je onderbewust opslaat. Het is niet noodzakelijk dat je gelooft in vorige levens of karma, het loslaten van onderbewuste blokkades kan ook zonder dat jij erin gelooft. Het is het belangrijkste dat er ruimte in je onderbewuste gaat ontstaan,

Hoe meer ruimte je creëert, hoe zuiverder je onderbewuste wordt, hoe positiever en lichter je in het leven gaat staan. Dit proces van loslaten, groeien en tot inzicht komen kan bij sommige mensen zeer snel verlopen, terwijl bij andere mensen met veel vervuiling in het onderbewuste meer tijd nodig is. 

Wat is het onderbewuste?

Het onderbewuste kun je vergelijken met een supercomputer, met de functie te zorgen voor jouw overleving en veiligheid. Zij regelt al jouw lichaamsfuncties, je temperatuur, bloeddruk, ademhaling en het kloppen van je hart. Gelukkig hoef je je niet bezig te houden met het ritme van je hart of regelen van je ademhaling, het gaat allemaal vanzelf.

Zij filtert een overdaad aan indrukken (beelden, geluiden, gevoelens) die door jouw bewuste rationele verstand onmogelijk verwerkt kunnen worden. Zij slaat al onze herinneringen op en onderdrukt tegelijk alle herinneringen met onopgeloste negatieve emoties. Trauma`s, angsten en onzekerheden liggen opgeslagen tot er een moment komt dat het veilig is deze te doorleven of in sommige gevallen nog dieper te onderdrukken.

Je onderbewuste blijft deze (onderdrukte) herinneringen, gedachten of emoties als een automatisch programma afdraaien. Wat ze daarbij doet is vergelijkbare situaties opzoeken en herhalen, net zolang tot je je er bewust van geworden bent en je ze verandert in iets beters.

Je bent niet vaak bezig met je onderbewuste, maar zij beïnvloedt voor meer dan 75% jouw bewuste geest. Daarom denk je vaak dezelfde gedachten, ervaar je dezelfde emoties en loopt je tegen dezelfde soort problemen aan. Als je deze patronen graag wilt doorbreken, is inzicht nodig in de werking van je onderbewuste. Actief werken aan het ombuigen van je beperkende gedachten en emoties en door middel van energiewerk de blokkades uit je onderbewuste loslaten. Deze samenwerking gaat zorgen voor ruimte in je energie, ruimte om het op een andere manier te gaan doen.