Wat is de Shafierha methode?

De Shafierha methode is gericht op samen ontwikkelen waarbij ik je de handvatten aanreik om zelf aan de slag te gaan. Mijn passie is gericht op het betrekken van iemand bij zijn eigen ontwikkeling want het is belangrijk zelf te begrijpen hoe dingen werken. De Shafierha methode gaat het ontwikkelproces makkelijker maken door de combinatie met energiewerk. Juist het energiewerk (regressies) helpt je onderbewuste blokkades los te laten en hierdoor ervaar je minder moeite om vooruit te komen.

Stapsgewijs ontwikkelen

De vier basis stappen:

1: Observeren (inzicht in je eigen patronen, gedachten en emoties)

2: Loslaten (methoden om ongewenste patronen los te gaan laten)

3: Opbouwen (herprogrammeren van het onderbewuste)

4: Volhouden (geduld hebben en leren omgaan met je weerstanden)

Je eigen rol gaan pakken

Natuurlijk krijg je ook informatie mee naar huis om rustig door te lezen en te oefenen, zodat je ook thuis aan de gang kunt met jezelf. Dit betekent wel dat je zelf een belangrijke rol gaat spelen in het doorbreken van patronen die je graag los wilt laten. Mijn onderdeel in de vorm van regressies gaat je daarbij helpen.

Energiedoorstroming op gang brengen

De Shafierha methode gaat over veranderingen doorvoeren op een bewust en onderbewust niveau en dit betekent dat er elementen inzitten die betrekking hebben op energie. Zoals energie in de chakra`s brengen om je energiedoorstroming op gang te brengen en je blokkades los te maken. 

De invulling van onze afspraken kun jij zelf mee invullen, als je graag veel blokkades wilt loslaten dan leggen we de nadruk op regressies. Als je moeite hebt met regressies dan besteden we meer aandacht aan je gedachten en weerstanden. Het tempo wordt door jou bepaalt en jij mag aangeven welke thema`s het meest belangrijk voor je zijn. 

Onderstaand kun je meer informatie vinden over de ervaringen van anderen, uitleg over de werking van het onderbewuste en antwoorden op mogelijke andere vragen die je hebt. 

Mocht je interesse hebben, mail of bel mij gerust.

Een kennismaking of oriënterend gesprek is kosteloos.

Hartelijke groet,

Barbara Postema

Wat kan de Shafierha methode voor jou betekenen?

Luisteren naar de signalen van je lichaam

Iedereen wil zich graag goed voelen, fit zijn en gezonde relaties hebben. Toch kunnen er momenten zijn dat je vastloopt in een bepaald levensgebied. Het kan zijn dat je niet verder komt, omdat je niet weet welke stappen je moet zetten. Of je lichaam geeft allerlei signalen dat je teveel van jezelf hebt gevraagd. Je kunt ergens niet van los komen of voelt je onzeker.

Bewust en onderbewust gedrag

Dat wat je wenst te veranderen, kent een bewust element en een onderbewust element. Het bewuste element is meestal iets waar je zelf of iemand in je omgeving last van heeft. Je bent je bewust dat je jaloers bent, maar begrijpt niet waarom je dit gedrag vertoont (onderbewust). Je bent je bewust van onzekerheid maar deze emotie overvalt je zo snel dat je er niet op kunt ingrijpen (onderbewust).

Herhalen van negatieve gedachten

Jouw gedrag, gedachten en emotionele reacties op bepaalde situaties zijn voor 75% tot 95% routinematig. Dit betekent dat je onderbewuste bij een situatie die het herkent direct reageert met een automatische reactie. Je loopt een overleg in en ziet een bepaalde collega, je voelt direct frustratie. Als je man zijn schoenen niet opruimt, wordt je boos. Je ziet een mensenmassa en ervaart tegelijk angst. Je kijkt in de spiegel en voelt ontevredenheid.

Routinematig reageren

Deze reactie is snel en automatisch, je bent niet eens in staat in te grijpen, het lijkt alsof je wordt geleefd door je routines, gewoonten en emotionele reacties. Dit komt omdat het onderbewuste werkt als een computerprogramma, het blijft hetzelfde herhalen. Dat maakt het lastig om ergens van los te komen of een negatief gedachtepatroon te doorbreken.

Omzetten van negatieve programma`s

Deze methode is erop gericht hardnekkige patronen, emoties en gedachten te helpen loslaten, zowel bewust als onderbewust. Waarbij jij een belangrijk onderdeel zelf gaat doen. Je krijgt handvatten aangereikt om inzicht te krijgen in je eigen gedachten en leren hoe het onderbewuste werkt. Daarnaast gaan we door middel van energiewerk je onderbewuste opschonen, zodat het makkelijker gaat worden om patronen te doorbreken. Zo gaan we stap voor stap de negatieve programma`s omzetten naar positieve programma`s.

Doorstroming op gang brengen

Het uiteindelijke doel is dat je energie beter gaat stromen en lichter gaat aanvoelen. Dit zorgt ervoor dat je dingen makkelijker los kan laten met als gevolg dat zaken je minder langdurig bezighouden. Ook je intuïtie zal beter gaan werken, zodat je keuzes kunt maken waarvan je voelt dat ze juist zijn.

Wat kan je verwachten?

Deze vorm van regressie therapie bestaat uit twee onderdelen:

  1. Energie in de chakra`s brengen (transformatie)
  2. Energie uit het energieveld halen (regressies)

Om een goede doorstroming te krijgen is het nodig dat alle chakra`s ruimte krijgen, we brengen er dus eerst energie in, zodat alle blokkades los komen. De oorzaken van deze blokkades gaan we vervolgens via regressies opruimen.

Je hebt binnen een periode van zeven weken, vier afspraken. Tijdens deze vier afspraken worden alle zeven chakra`s verbreed en doe je drie regressies. Als je graag meer wilt weten over hoe een regressie werkt en wat je kunt verwachten van elke afspraak, lees dan de meest gestelde vragen. Hier kun je allerlei achtergrond informatie vinden over de chakra`s, effecten van regressies of hoe je je eigen ontwikkeling kunt stimuleren. 

Na deze periode van zeven weken kun je zelf goed voelen wat energiewerk voor je kan doen, de meeste mensen voelen zich beter gegrond, rustiger en laten dingen makkelijker los. Het is helemaal aan jou of je vervolgens verder wilt of niet, misschien heb je het resultaat wat je wenst. Sommige mensen vinden het heel fijn om regressies te blijven doen, ze willen bijvoorbeeld meer trauma`s loslaten, faalangst opruimen of hun talenten verder ontwikkelen. Andere mensen komen als ze merken dat ze vastlopen en willen een onderhoudsbeurt van hun energieveld. Dit mag iedereen voor zichzelf bepalen.

Ervaringen van anderen

Barbara heeft een zeer persoonlijke benadering. Ik voel mij gehoord en begrepen. Ik voel mij meer in mijn kracht staan, dan ooit tevoren. Alsof de donkere wolk boven mijn hoofd letterlijk weggenomen is. Ook vind ik het fijn dat Barbara een uitgebreide boekenkast heeft, waaruit ik boeken kan lenen om mij buiten de sessies te kunnen verdiepen.

Fleur

Barbara heeft door het openen van mijn chakra’s en de regressiesessies geholpen om beter in mijn energie te komen en blijven. Ik weet nu beter welke energie van mij is en welke van iemand anders. Door het opruimen van ‘oud zeer’ in de regressies wordt er veel duidelijk en kun je de lessen leren welke nodig zijn om stappen te kunnen zetten in je ontwikkeling. De sessies doet Barbara liefdevol. Ze helpt je op een hele fijne manier spiegelen, je vraagstukken oplossen in een vertrouwde, veilige sfeer. Ik kom nog eens in de zoveel maanden bij Barbara voor een soort van onderhoudsbehandeling. De praktijk van Barbara is zeker een aanrader!

Brigitte

Barbara weet je ziel tot in de kern te raken en zelfs de meest sceptische en rationele mens in balans te brengen. Op authentieke wijze brengt ze inzicht, rust en vertrouwen in wie je bent. De reis begint bij jezelf … de gids maakt het verschil.

K.W.

Barbara leidt me naar mijn echte ik. Ze laat me door de regressie therapie zien waar mijn angsten vandaan komen en helpt me deze letterlijk op te ruimen. Soms is dat confronterend en spannend, maar ik voel me altijd veilig. Ik realiseer me dat het goed is wie ik ben. Ik accepteer mezelf en heb daardoor zoveel zelfvertrouwen gekregen.

Rebecca

“Per ongeluk” kwam ik op de website van Barbara terecht en ik heb haar direct gemaild om een afspraak te maken. Waarom wist ik eigenlijk niet, maar het voelde goed. Ik vind het heel prettig dat Barbara duidelijk en recht door zee is. Het was voor mij mijn eerste ervaring met regressietherapie en ik ben iedere keer weer onder de indruk van de inzichten die ik krijg tijdens een sessie en de ontwikkeling die ik doormaak.  Ik ben me daardoor ook gaan verdiepen in de opleiding die Barbara heeft gevolgd. Vrij kort daarna hoorde ik dat ze deze opleiding zelf ging geven en heb me direct aangemeld voor zowel de regressie als de numerologie. De opleidingsdagen zijn intensief, ontzettend leerzaam en in een relaxte sfeer. Ik voel me nu al veel vrijer, sterker en meer in mijn kracht.

Masha

Ik ben 20 jaar en ben sinds oktober 2013 bij Barbara in therapie. Ik wist nog helemaal niets van regressies en chakra’s, maar Barbara heeft alle geduld en beantwoord al mijn vragen op een duidelijke manier. De reden dat ik naar Barbara ben gegaan was voor mijn faalangst. Voor de sessies kon dit zo erg worden dat ik voor een toets moest overgeven. Inmiddels ga ik relaxed toetsen in en heb ik manieren om mezelf rustig te houden en terug te gaan naar mijn hartchakra. Hoewel ik in eerste instantie voor mijn faalangst naar Barbara ging, heeft het mij met meerdere dingen geholpen; ik ben minder chaotisch, zelfverzekerder, positiever, neem dingen minder persoonlijk en ben vooral gelukkiger. Wat ik ook heel fijn vind van Barbara is dat ze niks opdringt, maar dat alles heel onstpannen is en niks moet. Barbara heeft mij geholpen om beter te aarden en om meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Nu, een jaar later, heb ik hier nog steeds enorm profijt van en ga ik regelmatig naar Barbara voor een sessie. Gevolg: mijn studie gaat goed en ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten.

Brechtje

Wat is een regressie?

Regressie betekent eigenlijk terug gaan naar een opgeslagen herinnering, emotie of trauma. Als er iets is gebeurt wat indruk op je heeft gemaakt ligt deze gebeurtenis opgeslagen in je onderbewuste. Het onderbewuste is bereikbaar via het hartchakra want dit chakra werkt als een brug naar het onderbewuste. Tijdens een regressie begeleid ik je via het hartchakra naar je onderbewuste, je ervaart dit als een staat van ontspanning net zoals tijdens een meditatie. Juist deze ontspannen staat maakt het mogelijk vragen te beantwoorden vanuit je hartbewustzijn (voelen, weten of intuïtie) in plaats van vanuit je hoofd.

Het oplossen van een onderbewuste blokkade

Stel je voor, je hebt hoogtevrees en je hebt geen idee hoe je hieraan komt. Tijdens een regressie gaan we naar het onderbewuste om de oorzaak van de hoogtevrees te zoeken. Mijn hand ligt op jouw hartchakra hierdoor ontstaat er een diepe ontspanning. Door gerichte vragen te stellen kun je terug naar het moment dat de hoogtevrees is ontstaan. Je ziet jezelf als peuter bovenaan een trap staan (hoogte) en valt naar beneden (angst). Het onderbewuste heeft deze ervaring opgeslagen en koppelt hoogte aan een emotie (angst). Elke keer als je nu hoogte ervaart voel je tegelijk de angst. Door middel van visualisatietechnieken gaan we de angst opruimen, tot het moment dat je geen angst meer ervaart als je op hoogte staat.

Je energieveld opschonen

Het is mogelijk tijdens een regressie karma uit vorige levens op te ruimen of gedragspatronen. Juist de regressies maken het mogelijk je energieveld op te ruimen en dieperliggende oorzaken van blokkades te verwijderen. Er kan zowel gekeken worden naar specifieke thema’s zoals faalangst of onzekerheid, maar ook naar de oorzaken van fysieke klachten. Vanuit mijn ervaringen met het onderbewuste, geloof ik dat ons onderbewuste ook alle herinneringen opslaat vanuit vorige levens. Waarbij sterke trauma`s, onverwerkt verlies of angst diepgeworteld in het onderbewuste liggen.

De invloed van je familie

De inbreng die je vanuit je familielijn mee krijgt heeft ook een behoorlijke impact op de overtuigingen en emoties die je onderbewust opslaat. Het is niet noodzakelijk dat je gelooft in vorige levens of karma want het loslaten van onderbewuste blokkades kan ook zonder dat jij erin gelooft. Het is het belangrijkste dat er ruimte in je onderbewuste gaat ontstaan.

Hoe meer ruimte je creëert, hoe zuiverder je onderbewuste wordt, hoe positiever en lichter je in het leven gaat staan. Dit proces van loslaten, groeien en tot inzicht komen kan bij sommige mensen zeer snel verlopen, terwijl bij andere mensen met veel vervuiling in het onderbewuste meer tijd nodig is. 

Wat is het onderbewuste?

Veiligheid en overleving

Het onderbewuste kun je vergelijken met een soort supercomputer, het heeft de functie te zorgen voor jouw overleving en veiligheid. Het regelt al jouw lichaamsfuncties zoals je temperatuur, bloeddruk, ademhaling en het kloppen van je hart. Gelukkig hoef je je niet bezig te houden met het ritme van je hart of regelen van je ademhaling want het gaat allemaal vanzelf.

Het onderbewuste filtert indrukken

Het filtert een overdaad aan indrukken (beelden, geluiden, gevoelens) die door jouw bewuste rationele verstand onmogelijk verwerkt kunnen worden. Het slaat al je herinneringen op en onderdrukt tegelijk alle herinneringen met onopgeloste negatieve emoties. Trauma`s, angsten en onzekerheden liggen opgeslagen tot er een moment komt dat het veilig is deze te doorleven of in sommige gevallen nog dieper te onderdrukken.

Het onderbewuste blijft deze (onderdrukte) herinneringen, gedachten of emoties als een automatisch programma afdraaien. Wat het daarbij doet is vergelijkbare situaties opzoeken en herhalen, net zolang tot je je er bewust van geworden bent en je ze verandert in iets beters.

De routines van het onderbewuste doorbreken

Je bent niet vaak bezig met je onderbewuste, maar het beïnvloedt voor meer dan 75% jouw bewuste geest. Daarom denk je vaak dezelfde gedachten, ervaar je dezelfde emoties en loopt je tegen dezelfde soort problemen aan. Als je deze patronen graag wilt doorbreken, is inzicht nodig in de werking van je onderbewuste. Actief werken aan het ombuigen van je beperkende gedachten en emoties en door middel van energiewerk de blokkades uit je onderbewuste loslaten. Deze samenwerking gaat zorgen voor ruimte in je energie, ruimte om het op een andere manier te gaan doen. Meer informatie over het onderbewuste kun je lezen in mijn artikel vriendschap met je onderbewuste.