Loading...
Aquarius 2018-04-12T14:38:03+00:00

Vissentijdperk

Er is veel gezegd en geschreven over het tijdperk waar wij uit komen, het Vissentijdperk en des te meer over het tijdperk waarin wij sinds kort leven, het Aquarius- of Watermantijdperk. Zo’n tijdperk is een cyclus van energie, een periode waarin de invloed van een bepaalde energie sterk overheerst. Deze energie bepaalt de ervaringen, lessen en mogelijkheden van dat specifieke tijdperk.

De afgelopen 2000 jaar bevonden we ons in het Vissentijdperk in de derde dimensie. Dit tijdperk kenmerkt zich door de overheersing van de mannelijke energie, het rationele, macht (religie, oorlog), daadkracht en ego. Door deze derde dimensionale energie zijn we in staat geweest ons technologisch te ontwikkelen en kennis te verkrijgen door onderzoek en wetenschap. Het Vissentijdperk heeft de mens een enorme toename van kennis gebracht, terwijl er op geestelijke- en spirituele ontwikkeling veel minder nadruk lag. De meeste aandacht is dan ook gericht geweest op het rationele verstand, kennis opnemen door te leren en bewijzen vergaren door middel van wetenschap.

In het Vissentijdperk is de instroom van kosmische energie beperkt geweest, waardoor er beperkte energie-instroom mogelijk was in de chakra’s. De chakra’s waren dan ook relatief klein. Het sterkst vertegenwoordigd in dit tijdperk waren de onderste drie chakra`s, welke staan voor primaire emoties en overleving, de derde dimensie.

We laten nu langzaam de energie van het Vissentijdperk achter ons en kunnen vaststellen dat het ons ervaringen en vooruitgang gebracht heeft, passend bij dat tijdperk. Nu dient zich langzaamaan een nieuw energetisch tijdperk aan dat andere mogelijkheden biedt en ruimte geeft aan andere levenslessen om geleerd te worden.

 

 

Aquariustijdperk

De nieuwe energie van het Aquariustijdperk wordt Aquariusenergie genoemd. Deze energie brengt het bewustzijn van de mens naar de vierde dimensie en uiteindelijk nog verder. Hoe wij haar noemen is eigenlijk niet belangrijk, maar haar aanwezigheid begint al wel op te vallen. Daar waar de derde dimensie een mannelijke overheersing kent, is de Aquarius energie meer vrouwelijk geladen. Wat positief is, want beide energieën hebben elkaar nodig om terecht te komen in een staat van samenwerking, balans en groei. Het Aquariustijdperk kenmerkt zich door liefde, gemeenschapszin en individuele spirituele ontwikkeling. De energie stimuleert en ondersteunt deze kenmerken.

Derde en vierde dimensie

Je kunt het derde dimensie bewustzijn dat hoort bij het Vissentijdperk herkennen, het geeft een beperkt zicht op de eigen gedachten en gevoelens. Als je iets overkomt, dan ben je in de overtuiging dat de oorzaak hiervan buiten jezelf ligt. Zo kun je drie keer van baan wisselen en toch elke keer opnieuw dezelfde problemen met collega`s krijgen en de oorzaak daarvan steeds weer bij de collega’s leggen. Je kijkt daarbij niet naar je eigen inbreng of gedrag, dan wel naar je daarmee gepaard gaande gedachten en emoties. Wat het probleem ook is, het komt van buiten (collega`s, werkgever, instanties, levenspartner). Zo ook met ziek zijn of een chronische ontsteking, de oorzaak hiervan ligt buiten jezelf, de samenwerking tussen lichaam en geest is losgekoppeld.

Als je het niveau van de vierde dimensie, behorend bij het Aquariustijdperk bereikt, dan overzie je je gedachten voordat je actie onderneemt. Met andere woorden: je bent je bewust van je eigen gedachten en je eigen gedrag. Er komt meer inzicht in de invloed van jou op anderen. Je gaat jezelf vragen stellen om tot inzicht te komen; Waarom overkomt mij dit? Wat is hetgene wat mij irriteert? Waar komt deze irritatie vandaan? Wat wil mijn lichaam mij duidelijk maken? Uiteindelijk kom je er achter dat je omgeving je wijst op jezelf.

Je kunt stellen dat je niets aan iemand anders kan veranderen, alleen aan jezelf. Dit schept uiteindelijk een staat waarin je de ander niet veroordeelt, maar met jezelf aan de slag gaat en snapt dat iedereen op zijn of haar pad is om eigen ervaringen op te doen en eigen levenslessen te leren.

De antwoorden in jezelf zoeken

We kunnen nu dus gebruik gaan maken van de energie van het Aquariustijdperk, een energie die de mogelijkheden versterkt om met een hoger bewustzijnsniveau naar jezelf te kijken. We maken ons los van wat ons opgelegd wordt, in plaats daarvan gaan we zoeken naar de antwoorden in ons zelf, we nemen het heft van ons eigen leven in eigen hand.

De Aquariusenergie gaat de mens de mogelijkheid geven verantwoordelijkheid voor zijn leven te nemen. Als we onze eigen gedachten, emoties en karma in balans brengen, krijgen we meer invloed op de situaties en mensen die wij aantrekken. Het biedt je de kans om in balans te komen en meer grip op je leven te krijgen. In eerste instantie balans in jezelf en vervolgens in balans met de wereld. We zijn soms geneigd de wereld te willen veranderen, maar zij is slechts een afspiegeling van ons zelf, de innerlijke mens. De grootste bijdrage die we aan de wereld kunnen leveren is door ons innerlijk ten positieve te veranderen: Verander de wereld, begin bij jezelf.

Hooggevoeligheid

Hoog sensitieve mensen ervaren de indrukken en prikkels die via hun onderbewuste binnen komen intenser. Het lijkt erop dat het onderbewuste van gevoelige mensen meer informatie aan het rationele verstand doorgeeft. Het zenuwstelsel kan deze indrukken en prikkels niet altijd verwerken, wat kan zorgen voor rusteloosheid of overprikkeling. Meer en meer kinderen en volwassen krijgen last van overgevoeligheid, overprikkeling of leeglopen omdat de samenwerking tussen de bewuste- en de onderbewuste geest verschuift.

In het Vissentijdperk in de derde dimensie lag de nadruk op de bewuste rationele geest. De energie van het Aquariustijdperk in de vierde dimensie brengt hier een omslag in teweeg, zij wil meer samenwerking en balans, meer samenwerking tussen denken en voelen, bewust en onderbewust. De Aquariusenergie komt via het onderbewuste binnen, dit merk je in de meeste gevallen niet bewust. Het onderbewuste geeft hierdoor meer en vooral nieuwe signalen en informatie door aan je bewuste geest. Deze verschuiving is verwarrend voor het rationele verstand, je bent nu eenmaal gewend de dingen op een bepaalde manier te doen.

De Aquariusenergie zorgt voor een omslag waarbij je meer gaat luisteren naar het onderbewuste zodat er uiteindelijk meer balans komt tussen denken en voelen. We verkeren nu nog in een fase waarin het rationele verstand vanuit het Vissentijdperk overheerst, terwijl het onderbewuste wel meer informatie opvangt en doorgeeft vanuit het Aquariustijdperk. Je kunt de samenwerking tussen het rationele verstand en het onderbewuste ondersteunen, zodat er minder strijd ontstaat tussen beiden en dit proces soepeler verloopt.

 

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.